Volt Montage

Verdienen op uw energierekening met een thuisbatterij!

Wat houdt een energiecontract met dynamische uurprijzen in? En hoe onderscheidt dit zich van variabele en vaste energiecontracten?

Bij een vast of variabel energiecontract spreekt u met uw energieleverancier een vast bedrag af voor een bepaalde periode. Het voordeel hiervan is dat u precies weet hoeveel u betaald voor uw afgenomen stroom. Uw energieleverancier koopt vervolgens stroom in en verkoopt deze stroom aan u. Door slim in te kopen, betalen ze een lager bedrag dan waarvoor ze de stroom aan u verkopen.

Bij een dynamisch energiecontract, variëren de prijzen voor stroom per uur. De prijs wordt een dag van te voren bepaald op basis van de vraag en het aanbod van stroom op de markt. In de avond als we meer stroom nodig hebben en er geen thuisenergie is, is de stroomprijs hoog. Midden op de dag als er veel thuisenergie is en we minder stroom nodig hebben, is de stroomprijs laag. Op steeds meer momenten hebben we in Nederland zelfs negatieve stroomprijzen. Omdat er zoveel stroom is, betekent dit dat u geld kunt krijgen als u stroom koopt. U bespaart daarmee niet alleen extra op uw energierekening. U kunt er zelfs aan verdienen.

Bron: https://nieuwestroom.nl/epex-apx-handelsbeurs/

Met een thuisbatterij slaat u goedkope thuisenergie op in uw thuisbatterij of koopt stroom als de prijs laag is. Tijdens piekuren, als de stroomprijs hoog is verkoopt u de stroom aan het elektriciteitsnet. U bespaart daarmee niet alleen extra op uw energierekening. U kunt er zelfs aan verdienen.