Thuisbatterijen van de hoogste kwaliteit voor een betaalbare prijs

Volt Montage biedt u thuisbatterij van de hoogste kwaliteit voor een betaalbare prijs. Wij leveren niet alleen de batterijen, maar installeren deze ook op een professionele manier. 

Wat is een thuisbatterij?

Volt Montage krijgt steeds meer vragen naar thuisbatterijen. Een thuisbatterij, ook wel thuisaccu of thuisbatterij genoemd, kan net als normale batterijen stroom opslaan om later te gebruiken. Zo kan u ook profiteren van goedkope zonne-energie als de zon niet schijnt. 

Een thuisbatterij bestaat uit een managementsysteem (EMS / BMS), batterijmodules waar de stroom in wordt opgeslagen en een omvormer. 

Wat zijn de voordelen van een thuisbatterij?

Een thuisbatterij heeft verschillende voordelen. Met een thuisbatterij bent u minder afhankelijk van het energienet. U kunt meer rendement uit uw zonnepanelen halen als deze meer opwekken dan u nodig heeft en de extra zonne-energie niet aan het net kan worden teruggeleverd. Ook kunt u met een dynamisch energiecontract stroom goedkoop inkopen en voor een hoger bedrag verkopen. Met een thuisbatterij bent u klaar voor de toekomst als de salderingsregeling stopt. 

Het elektriciteitsnet is door de groei van zonne-energie en wind-energie op veel plekken overbelast. Door deze overbelasting van het elektriciteitsnet komt het op steeds meer plekken voor dat opgewekte zonne-energie, die niet direct wordt gebruikt, niet meer terug kan worden geleverd aan het elektriciteitsnet. Op de meest zonnige dagen kunnen uw zonnepanelen de opgewekte zonne-energie niet kwijt, waardoor de overtollige zonne-energie verloren kan gaan. Met een thuisbatterij kunt u de zonne-energie die u niet direct gebruikt opslaan en later gebruiken, waarmee u het rendement van uw zonnepanelen verhoogt.

Een ander voordeel is dat u met een thuisbatterij, in combinatie met een dynamische energiecontract, extra kan verdienen door stroom te verkopen als de prijs hoog is. U slaat goedkope zonne-energie op in uw thuisbatterij of koopt stroom als de prijs laag is. Tijdens piekuren, als de stroomprijs hoog is verkoopt u de stroom aan het elektriciteitsnet. Op steeds meer momenten hebben we in Nederland zelfs negatieve stroomprijzen. Omdat er zoveel stroom is, betekent dit dat u geld kunt krijgen als u stroom koopt. U bespaart daarmee niet alleen extra op uw energierekening. U kunt er zelfs aan verdienen.

Op korte termijn zal de salderingsregeling stoppen. Net als in andere landen zal de vraag naar thuisbatterijen dan enorm toenemen. Door nu al te investeren in een thuisbatterij bent u al voorbereid op de toekomst als de salderingsregeling stopt. Daarnaast is de vraag naar batterijen nog laag, en de prijzen op dit moment ook. 

Is een thuisbatterij een goede investering?

Of een thuisbatterij een goede investering is, hangt af van verschillende factoren. Belangrijk is vooral om te bepalen met welk doel u de thuisbatterij aanschaft. Als u klaar wilt zijn voor de toekomst, minder afhankelijk wil zijn van het elektriciteitsnet en uw energieleverancier dan is een thuisbatterij sowieso een goede investering.

In tegenstelling tot zonnepanelen is het ingewikkelder om te bepalen wanneer u uw thuis-batterij heeft terugverdiend. Dit hangt ook van verschillende factoren af. Als u bijvoorbeeld geen zonnepanelen heeft en de thuisbatterij gebruikt om goedkope stroom in te kopen en stroom die u niet nodig heeft voor een hoger bedrag te verkopen, ook dan is een thuisbatterij een goede investering.

De exacte voordelen en besparing van een thuisbatterij zijn afhankelijk van uw (toekomstige) energieverbruik. Volt Montage berekent graag de financiële voordelen voor uw specifieke situatie, zodat u een weloverwogen beslissing kan maken.

Krijg ik subsidie voor de aanschaf van een thuisbatterij?

Voor particulieren zijn er geen subsidies voor de aanschaf van een thuisbatterij. Er zijn verschillende partijen in de Tweede Kamer die voorstander zijn voor een subsidie op thuisbatterijen. Er wordt daarbij ook gekeken naar onze buurlanden. Duitsland heeft bijvoorbeeld een subsidieregeling voor thuisbatterijen. In België is de subsidie voor thuisbatterijen in 2023 echter alweer afgeschaft. 

Voor zakelijk gebruik zijn er subsidies, zoals de Energie-investeringsaftrek (EIA) Milieu-investeringsaftrek (MIA) en de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA).

Is mijn huis wel geschikt voor een thuisbatterij? 

De meeste huizen in Nederland zijn geschikt voor thuisbatterijen. thuisbatterijen hebben, afhankelijk van de opslagcapaciteit, ongeveer 1m2 ruimte nodig. Heeft u ruimte voor een extra koelkast of wasmachine, dan is uw huis waarschijnlijk ook geschikt voor een thuisbatterij.

Welke thuisbatterij heb ik nodig?

De keuze voor een thuisbatterij hangt van verschillende factoren af, waaronder uw energieverbruik, de eventuele opwek van uw zonnepaneelsysteem en waar u de thuisbatterij voor wil gebruiken. De meeste huishoudens in Nederland kiezen voor een thuisbatterij met een opslagcapaciteit van tussen de 5 kWh en 15 kWh. 

Hoe werkt het aanschaffen van een thuisbatterij?

Omdat er bij de aanschaf van thuisbatterij best veel informatie op u afkomt, komen we graag bij u langs voor een persoonlijk gesprek. We nemen de tijd om te vragen wat uw behoeften zijn en u uit te leggen hoe we te werk gaan. Uiteraard heeft u voldoende tijd voor het stellen van uw vragen.

Vandaag al een afspraak maken voor gratis advies? Vraag hier een persoonlijk gesprek aan.

Hoe gaat het installeren van een thuisbatterij?

Op de afgesproken datum komen we bij u leveren en installeren. We installeren de thuisbatterij op de plek die we hebben afgesproken. Daarnaast voeren we enkele aanpassingen in uw meterkast uit en koppelen de thuisbatterij eventueel aan uw zonnepaneelsysteem.

Onze medewerkers werken volgens de geldende certificeringen. Ze zijn beschikbaar voor uw vragen tijdens de installatiedag.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een thuisbatterij, of andere energiebesparende oplossingen? Neem gerust contact met ons op!

Laat de dakscan doen!

Ontdek hoe uw dak u geld kan besparen! Doe nu een gratis dakscan en onthul het potentieel van zonnepanelen voor uw huis. Ontvang binnen 24 uur een gedetailleerde offerte die precies aansluit bij uw energiebehoeften en dakspecificaties.

Producten

Wij leveren hoogwaardige zonnepanelen, thuisbatterijen, en laadpalen voor een complete duurzame energieoplossing. Onze servicecontracten zorgen voor blijvende kwaliteit en betrouwbaarheid, ondersteund door deskundige expertise.

Kwaliteitsgarantie!

Volt Montage is aangesloten bij:

Volt is aangesloten bij: