Volt Montage

De technische opbrengst van uw zonnepanelen

De opbrengst van zonnepanelen heet ook wel rendement. Op deze pagina ontdekt u meer over het technisch rendement dat uw zonnepanelen opleveren, berekend over het vermogen van de installatie. Over het financieel rendement vindt u meer informatie op de pagina Terugverdienen.

De zonnepanelen opbrengst in vermogen wordt uitgedrukt in een percentage. Een rekenvoorbeeld: stel dat u 10 solar panelen op uw dak laat plaatsen met elk een vermogen van 340 Wp. Genereert de installatie per jaar 3230 kWh, dan is het technische rendement 95%.

Het doel is een zo hoog mogelijk percentage te behalen. Dat kunnen we voor uw situatie berekenen. Bij de berekening houden we rekening met een aantal factoren:

  • vermogen van de zonnepanelen
  • type omvormer (string of parallel)
  • locatie en omgeving (vanwege schaduw van andere gebouwen en bomen)
  • hellingshoek van uw dak (bij voorkeur tussen 20 en 60 graden)*
  • afmeting van de panelen
  • het gemiddeld aantal zonuren**

* bij platte daken worden de panelen op een een onderconstructie geplaatst, waardoor de panelen onder een hoek van 10 tot 15 graden komen te liggen.
** volgens de cijfers van het KNMI

Welke zonnepanelen kies ik voor een optimaal rendement?

De Q.ANTUM technologie wordt toegepast op alle zonnepanelen van het Duitse bedrijf Q Cells. Daarmee genereren onze Duitse panelen een opbrengst tot wel 17% hoger dan concurrerende merken, ook als de zon zich wat minder vaak laat zien.

Het verschil in technisch rendement hangt af van uw keuze voor een type paneel. Uw keuze baseert u bijvoorbeeld op het beschikbare budget of het oppervlakte op uw dak. Heeft uw woning een beperkt dakoppervlak, dan is een set van hoog-vermogen panelen voor uw situatie ideaal. Is uw pand een bijzonder of exclusief gebouw, dan stelt u waarschijnlijk hogere eisen aan de uitstraling van het geheel. Voor deze toepassing kiest u zonnepanelen met zwarte cellen in een geïntegreerd daksysteem, zodat er een homogeen oppervlak ontstaat.

Vanwege de ruime mogelijkheden, is deskundig advies voor het meest gunstige rendement van belang. Volt Montage helpt u daarbij. We komen bij u langs voor een persoonlijk gesprek. Aan de hand van uw wensen, de locatie en het dakoppervlakte van uw pand, leggen we u precies uit welke mogelijkheden u heeft.

Ontdek hier hoe een persoonlijk gesprek in zijn werk gaat, of neem direct contact met ons op voor een afspraak.