Volt Montage

De terugverdientijd van uw zonnepanelen [ CHECKEN ]

De terugverdientijd van zonnepanelen heet ook wel financieel rendement. Op deze pagina ontdekt u meer over het financieel rendement van zonnepanelen, ofwel de berekende tijd waarin u de investering terugverdient. Over het financieel rendement vindt u meer informatie op de pagina Terugverdienen.

Welke zonnepanelen kies ik voor een optimaal rendement?

Door nu te investeren in zonnepanelen, gebruikt u stroom die door de natuur is opgewekt. U geeft de komende jaren minder geld uit aan uw energieleverancier. Daarmee levert u vanaf het moment van de installatie een bijdrage aan een beter milieu. Dat noemen we een win-win-win situatie.

De tijd waarin u bespaart op energie doordat u het (deels) zelf opwekt tot aan het moment dat u de aanschafwaarde met uw besparing bereikt, noemen we terugverdientijd. Moderne zonnepanelen gaan veel langer mee dan de gemiddelde terugverdientijd. Na de terugverdientijd gaan uw zonnepanelen u geld opleveren.

Rekenvoorbeeld

Voor uw 10 zonnepanelen van elk 340 Wp investeert u € 4.000,-. De verwachte technische opbrengst in jaar 1 is 3230 kWh. Dat levert u een financiële besparing op van € 740,- op. De terugverdientijd is in dat geval 5 jaar en 5 maanden.

Waar hangt de zonnepanelen terugverdientijd van af?

Uw werkelijke terugverdientijd hangt af van een aantal factoren, waaronder:

  • vermogen van de zonnepanelen
  • type omvormer (string of parallel)
  • locatie en omgeving (vanwege schaduw van andere gebouwen en bomen)
  • hellingshoek van uw dak (bij voorkeur tussen 20 en 60 graden)*
  • afmeting van de panelen
  • het gemiddeld aantal zonuren**

Met geavanceerde software berekent Volt Montage berekent uw terugverdientijd op basis van uw persoonlijke situatie. In deze berekening is de stapsgewijze afbouw van salderen al meegenomen. We kunnen voor u verschillende ontwerpen van installaties uitwerken. Zo kunt u zelf vergelijken wat voor u het meest gunstig is en wanneer uw zonnepanelen geld gaan opleveren. We komen graag bij u langs om u persoonlijk te adviseren. Vraag hier een offerte aan of bel met een van onze medewerkers voor een afspraak.